społe-cznik napisał:
LOLA napisał: Nie wiem od czego zależy,że w sklepach "Społem" /znajomy"/ są rózne ceny.Klienci krążą i porównują ceny.
podłączając społem pod sieć znajomy tylkiewicz musi dostosować ceny do sieciowych, w swoich własnych społem robi co chce stąd różnice
Witam wszelkich orneckich specjalistów od handlu
1. W sklepach Społem są rożne ceny gdyż kierowniczki maja wolna rękę w marżowaniu produktów.
2. Nie ma żadnej sieci sklepów Znajomy, próbowano kiedyś coś takiego stworzyć zakończyło się to szybciej niż rozpoczęło zostały tylko oklejone okna.
Jak widzę wpisy w stylu SUPER BĘDZIE POLO - TYLKIEWICZ , BUDKIEWICZ I FIJARCZYK UPADNĄ to się zastanawiam czy w Ornecie ludzie widza więcej niż tylko czubek własnego nosa, rozumiem że chcecie mieć duży sklep pod domem ale jakie tego będą konsekwencje dla małej i biednej gminy która nie ma szczęścia od lat do władz i kogoś na stanowisku burmistrza kto by myślał dalej niż tylko do drzwi własnego gabinetu.
OK w sklepach Społem jest źle, może napiszcie do Prezesa Tylkiewicz (ma mejla)- PANIE tu i tu jest tak i tak, pracownicy są tacy a tacy, asortyment jest taki a taki, a kierowniczka w sklepie pod filarami na Placu Wolności chodzi po sklepie i zgryza kawał kiełbasy. Można ale lepiej jest się cieszyć że coś się komuś kończy i to nie dla Pana Tylkiewicza, ale dla tych wszystkich sprzedawczyń, księgowych, piekarzy Itd. które Społem zatrudnia. Ciekawe gdzie oni znajda prace. przecież to są również wasi znajomi.
Ciekawe jest tez kto wyraził zgodę na włączenie wyjazdu z Polo do 1-go Maja.