Market POLO w Ornecie - Strona 2 - Forum Ornecianki
Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT:

Re: Market POLO w Ornecie 2010/03/15 23:26 #11

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość

Gość napisał: konkurencja wyeleminuje złodziejskie praktyki orneckich sklepikarzy którzy tylko umieją odświeżać kiełbaske poprzez mycie :evil:

a gdzie w ornecie myją kiełbase ? :evil: to bardzo ciekawe co piszesz

Re: Market POLO w Ornecie 2010/03/31 22:15 #12

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość

Gość napisał: to klęska mieszkańców ornety a nie zwycięstwo. jak by powstał nowy market to zmusiło by to kierownictwo społem do obniżenia cen z poziomu 90 - 40 % marży do 20 -15 % niestety jak widać tylkiewicz nie dał wejść konkurencji do ornety

:lol: :lol: :lol: a gdzie Ty kolego widziałeś takie marże, widzę ze z handlem spożywczym to masz nie wiele wspólnego :lol: :lol: :lol:

Jeżeli w biednej Ornecie powstanie jeszcze jeden market jakiejkolwiek firmy mającej siedzibę poza gminą to będzie bardzo krótkotrwałe zwycięstwo mieszkańców natomiast miasto strzeli sobie gola do własnej bramki.
Jeżeli będzie to Polo to zatrudni max 15 osób (zakładam ze 10), natomiast PSS, P. Budkiewicz, P. Fijarczyk oraz inni sklepikarze zwolnią znacznie więcej osób. Bo tu nie chodzi tylko o sklepy typowo spożywcze ale też o tzw warzywniaki, firmowe sklepy piekarni czy nawet kwiaciarnie. Trzeba pamiętać ze cały towar przyjedzie z Warszawy lub Poznania, a pieczywo z piekarni w Braniewie wiec po co w Ornecie piekarze, kierowcy w hurtowniach i pracownicy administracyjni.
Ktoś powie ze miasto zyska dochód z podatku od nieruchomości? Ile? Nie wiem nie chce mi się siedzieć i szukać stawek podatków w Ornecie (i tak pewnie nie ma tego na stronie urzędu miasta) ale to nie ważne.
A CO MIAST STRACI????? Przede wszystkim zyska w ogólnym bilansie :lol: jakieś 30 osób bez pracy. Straci dochody z tytułu - podatku dochodowego od osób prawnych i fizycznych.
I to dla mnie jest główny argument przeciw otwieraniu w takich miejscowościach jak Orneta więcej niż jednego tzw. marketu.
Oczywiście ktoś powie ze nie można zablokować powstawania tego typu obiektów bo wolny rynek i takie tam bzdury, bo MY RADNI nie mamy możliwości.
No właśnie jest możliwość nie prosta ale trochę chęci ze strony Urzędu Miasta i można - ZMIENIĆ PLAN ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO TERENU.
Jeżeli ktoś myśli ze mieszkańcy zyskają - TANI SKLEP - :lol: :lol: :lol: to już przecież taki istnieje BIEDRONKA :lol: :lol: :lol: , właściciel sieci POLO.

Rozwój Ornety to nie powstawanie nowych sklepów bo taniej w nich nie będzie, a stworzenie miejsc pracy opartych o przemysł, przetwórstwo i usługi poza handlowe. Czego wszystkim mieszkańcom gminy życzę , żeby się kiedyś tego doczekali.

Market POLO w Ornecie 2010/03/31 23:00 #13

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość
hehe oportunisci i inni przedstawiciele naszego lobby branzy spozywczej,macie tutaj mozliwosc wyplakania sie. A ja widze,ze cos drgnelo i za niedlugo market POLO powstanie jednak w Ornecie!!! I bardzo dobrze,konkurencja zawsze wplywa korzystnie na ceny,ktore spadna w dol,no i mieszkancy beda zadowoleni z takiego obrotu spraw. Popieram budowe POLO i z niecierpliwoscia czekam na otwarcie kolejnego marketu.
REKLAMA

Re: Market POLO w Ornecie 2010/04/01 00:06 #14

• goya
  • goya Avatar
  • Wylogowany
  • Sekcja historyczna
  • Otrzymane podziękowania: 2

Gość napisał: Rozwój Ornety to nie powstawanie nowych sklepów bo taniej w nich nie będzie, a stworzenie miejsc pracy opartych o przemysł, przetwórstwo i usługi poza handlowe. Czego wszystkim mieszkańcom gminy życzę , żeby się kiedyś tego doczekali.

ŚWIĘTE SŁOWA CZŁOWIEKU...i Bogom (wszelakim, wszak tolerancyjni wszyscy jesteśmy, lub powinniśmy być, i nie dyskwalifikujemy żadnego) niech będą dzięki, że są rozsądni ludzie w tym mieście i zdają sobie sprawę, że dobrobyt społeczności lokalnej nie samym handlem żyje, lecz przede wszystkim przemysłem (nie wnikając w branżę).AMEN

Re: Market POLO w Ornecie 2010/05/16 19:19 #15

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość

Gość napisał:
natomiast PSS, P. Budkiewicz, P. Fijarczyk oraz inni sklepikarze zwolnią znacznie więcej osób.

nic w przyrodzie nie ginie dobry pracownik znajdzie zawsze prace a pseudo biznesmenów pokroju naszych wspaniałych handlowców typu Tylkiewicz, Fijarczyk i Butkiewicz jakoś mi nie żal :lol:

Re: Market POLO w Ornecie 2010/05/16 21:37 #16

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość

adam napisał: dobry pracownik znajdzie zawsze prace :lol:

adam napisał: a pseudo biznesmenów pokroju naszych wspaniałych handlowców typu Tylkiewicz, Fijarczyk i Butkiewicz jakoś mi nie żal :lol:

Ciekawe gdzie człowieku znajdziesz tą prace w Ornecie, w sklepach 99% personelu to kobiety, a dla nich w Ornecie jest tyle ofert że aż nie mogą się opędzić.

Może i pseudo biznesmeni sa dla mnie zupełnie obojętni ale:
Tylkiewicz jakos kieruje Społem pomimo trudnej sytuacji i spalenia piekarni.
Fijarczyk zaczynał od zera a obecnie posiada bardzo liczący się zakład piekarniczy nie tylko w gminie, czy powiecie.
Budkiewicz, pamiętam jak zaczynał jeszcze w budynku mleczarni, stworzył sklep, hurtownie dał prace wielu osobom.
Więc kolego Adam nie obrażaj ludzi za to że prowadzą swój biznes jak potrafią i starają się coś stworzyć,a jeżeli masz się czym pochwalić w swej dotychczasowej karierze zawodowej to napisz, możne to być niezwykle ciekawe.

Wracając do Polo czy co tam powstanie. Polo markety nie są siecią tanich sklepów już napisałem jakiś czas temu TANIEJ NIE BĘDZIE, no bo czy w Biedronce jest tanio? Nie, bo gdy sie spojrzy na gramaturę opakowań, zaniżoną jakość produktów często prawie nie do zauważenia dla zwykłego zjadacza chleba to wcale nie jest tak różowo jak to wygląda na pierwszy rzut oka. Doskonałym przykładem jest Coca Cola (produkowana przez Hoopa) w Biedronce zawartość karmelu tworzącego ekstrakt wynosi 80% Hoop Coli.
Reasumując drodzy Ornecianie stańcie na głowie i nie dopuście do powstania Polo bo więcej stracicie niż zyskacie.

A teraz żeby nie było że nie wiem co piszę:
Od wielu lat nie mieszkam już w Ornecie, wybaczcie ze się nie przedstawię ale rodzina wciąż mieszka w Ornecie niech mają spokój a nie jakieś nieprzyjemności. Zawodowo zajmuje się handlem w jednej z dużych sieci zachodnich więc wiem w jaki sposób ustala się ceny i wiem, jaka jest procedura zamawiania tzw marek własnych i ustalania wszelkich promocji.
PS. prywatnie zakupy spozywcze robię w "sklepiku Pani Zosi" i Społemie ze względu wiedze zawodową i jakoś dostarczanych tam produktów no i co najważniejsze wcale tam nie jest drożej.

Re: Market POLO w Ornecie 2010/05/17 09:17 #17

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość

Gość napisał:

adam napisał: dobry pracownik znajdzie zawsze prace :lol:

adam napisał: a pseudo biznesmenów pokroju naszych wspaniałych handlowców typu Tylkiewicz, Fijarczyk i Butkiewicz jakoś mi nie żal :lol:

Ciekawe gdzie człowieku znajdziesz tą prace w Ornecie, w sklepach 99% personelu to kobiety, a dla nich w Ornecie jest tyle ofert że aż nie mogą się opędzić.

Może i pseudo biznesmeni sa dla mnie zupełnie obojętni ale:
Tylkiewicz jakos kieruje Społem pomimo trudnej sytuacji i spalenia piekarni.
Fijarczyk zaczynał od zera a obecnie posiada bardzo liczący się zakład piekarniczy nie tylko w gminie, czy powiecie.
Budkiewicz, pamiętam jak zaczynał jeszcze w budynku mleczarni, stworzył sklep, hurtownie dał prace wielu osobom.
Więc kolego Adam nie obrażaj ludzi za to że prowadzą swój biznes jak potrafią i starają się coś stworzyć,a jeżeli masz się czym pochwalić w swej dotychczasowej karierze zawodowej to napisz, możne to być niezwykle ciekawe.

Wracając do Polo czy co tam powstanie. Polo markety nie są siecią tanich sklepów już napisałem jakiś czas temu TANIEJ NIE BĘDZIE, no bo czy w Biedronce jest tanio? Nie, bo gdy sie spojrzy na gramaturę opakowań, zaniżoną jakość produktów często prawie nie do zauważenia dla zwykłego zjadacza chleba to wcale nie jest tak różowo jak to wygląda na pierwszy rzut oka. Doskonałym przykładem jest Coca Cola (produkowana przez Hoopa) w Biedronce zawartość karmelu tworzącego ekstrakt wynosi 80% Hoop Coli.
Reasumując drodzy Ornecianie stańcie na głowie i nie dopuście do powstania Polo bo więcej stracicie niż zyskacie.

A teraz żeby nie było że nie wiem co piszę:
Od wielu lat nie mieszkam już w Ornecie, wybaczcie ze się nie przedstawię ale rodzina wciąż mieszka w Ornecie niech mają spokój a nie jakieś nieprzyjemności. Zawodowo zajmuje się handlem w jednej z dużych sieci zachodnich więc wiem w jaki sposób ustala się ceny i wiem, jaka jest procedura zamawiania tzw marek własnych i ustalania wszelkich promocji.
PS. prywatnie zakupy spozywcze robię w "sklepiku Pani Zosi" i Społemie ze względu wiedze zawodową i jakoś dostarczanych tam produktów no i co najważniejsze wcale tam nie jest drożej.
Jedno jest pewne,że trzeba się trochę orientować w cenach i jakości towarów w sklepach i wielopowierzchniowych.Wiem co kupuję w Biedronce lub innych sklepach.Np.mixełko łaciate w Lewiatanie 3,80 zł,w "Znajomym" /naprzeciwko/ 3,29 zł.Piwo "Pilsner" pod arkadami 1,79zl a w "Znajomym" na Kściuszki" 2.00zl."Znajomy na Kościuszki to najdroższy sklep w tej sieci ! Dlaczego ?Jestem za powstaniem następnego maretu.

Re: Market POLO w Ornecie 2010/05/17 11:01 #18

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość
podobno budowa marketu wstrzymana z powodu błędów w projekcie nie wiem czy to sprawdzone info co do naszych biznesmenów to sami dobrze wiedzą jak wiążą koniec z końcem to tak zwane kreatywne zatrudnanie prosze się domyśleć co to może znaczyć jestem z powstaniem nowego marketu

Re: Market POLO w Ornecie 2010/05/18 16:41 #19

• Anonymous
  • Anonymous Avatar Autor
  • Gość
"ornecka śmietanka" panikuje z powodu polo dobrze wiedzą że to ich sklepiki rozłoży w pierwszej rundzie :lol:

Re: Market POLO w Ornecie 2010/09/08 15:55 #20

• ewa
  • ewa Avatar
  • Wylogowany
  • Admin
  • Otrzymane podziękowania: 21
Tak czy siak Polo się buduje. Będzie to coś na wzór centrum handlowego. Być może mieszkańcy skorzystają na nowym obiekcie.