A POKORY BRAK ! - Strona 37 - Forum Ornecianki
Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT:

A POKORY BRAK ! 2014/05/02 19:53 #361

• Bogdan Wiszowaty
  • Bogdan Wiszowaty Avatar
  • Gość
Najważniejszą sprawą do załatwienia - jest skuteczne wstrzymnie realizacji inwestycji na dawnym lotnisku wojskowym k/ Ornety.

A POKORY BRAK ! 2014/05/02 22:26 #362

• wyborca
  • wyborca Avatar Autor
  • Gość

Bogdan Wiszowaty napisał: Najważniejszą sprawą do załatwienia - jest skuteczne wstrzymnie realizacji inwestycji na dawnym lotnisku wojskowym k/ Ornety.

Burmistrz na ostatniej sesji chwalił się ile to on i jego brygada robi by zapobiec budowie spalarni, fałsz i zakłamanie! Po co się zgadzał ? Jeżeli pan wstrzyma budowę to i tak burmistrz przypisze sobie że to on wstrzymał to taki typ ! PRZECIEŻ ZA CHWILĘ WYBORY.

A POKORY BRAK ! 2014/05/02 23:55 #363

• Anonim
  • Anonim Avatar Autor
  • Gość
Jeśli mowa już o nowej radzie to uważam, że funkcja radnego powinna być to funkcja społeczna za którą radni nie pobierają żadnego wynagrodzenia. Wówczas jest szansa, że w radzie zasiądą ludzie którzy będą chcieli coś dobrego zrobić dla miasta i jego mieszkańców. Co wy na to ????????????????????????????????
REKLAMA

A POKORY BRAK ! 2014/05/03 00:31 #364

• wyborca
  • wyborca Avatar Autor
  • Gość

Anonim napisał: Jeśli mowa już o nowej radzie to uważam, że funkcja radnego powinna być to funkcja społeczna za którą radni nie pobierają żadnego wynagrodzenia. Wówczas jest szansa, że w radzie zasiądą ludzie którzy będą chcieli coś dobrego zrobić dla miasta i jego mieszkańców. Co wy na to ????????????????????????????????

Bardzo popieram ten pomysł.......Radny powinien pracować społecznie.

A POKORY BRAK ! 2014/05/03 18:22 #365

• DŻEK
  • DŻEK Avatar Autor
  • Gość
Dobra rada miasta powinna być nie zależna od burmistrza , nie może być też tak że rada rządzi burmistrzem ! Do rady miasta powinni kandydować osoby niezależni i powinni pracować społecznie.Ale czy to jest możliwe ? Kasa i jeszcze raz kasa ! Liczę na pana Bogdana.W. może się coś zmieni ?

A POKORY BRAK ! 2014/05/03 23:16 #366

• wyborca
  • wyborca Avatar Autor
  • Gość
Wpisy odnośnie rady jak najbardziej popieram. Radni społecznie to dobre! ale czy tacy się znajdą? może jakieś kandydatury?

A POKORY BRAK ! 2014/05/03 23:29 #367

• wyborca
  • wyborca Avatar Autor
  • Gość
Która z pań byłaby lepszym burmistrzem pani Ołtuszewska, czy pani Szmayowicz ? Obie panie to najwyższa półka.

A POKORY BRAK ! 2014/05/03 23:33 #368

• wyborca
  • wyborca Avatar Autor
  • Gość

wyborca napisał: Która z pań byłaby lepszym burmistrzem pani Ołtuszewska, czy pani Szmayowicz ? Obie panie to najwyższa półka.

Przepraszam oczywiście pani Szmatowicz pomyliłem nazwisko , przepraszam.

A POKORY BRAK ! 2014/05/04 12:14 #369

• wyborca
  • wyborca Avatar Autor
  • Gość
Burmistrz miasta to funkcja reprezentacyjna miastem rządzi rada miejska która podejmuje decyzje w imieniu mieszkańców, przynajmniej teoretycznie tak powinno być, więc ważne kto zasiada w radzie. Ten pomysł do powrotu do funkcji społecznej radnych wydaje się bardzo dobry, gdyż gwarantuje, że znajdą się tam ludzie którym nie zależy na korzyściach finansowych, a na tym żeby mieszkańcom żyło się lepiej!

A POKORY BRAK ! 2014/05/04 12:48 #370

• BYŁAM
  • BYŁAM Avatar Autor
  • Gość

wyborca napisał: Burmistrz miasta to funkcja reprezentacyjna miastem rządzi rada miejska która podejmuje decyzje w imieniu mieszkańców, przynajmniej teoretycznie tak powinno być, więc ważne kto zasiada w radzie. Ten pomysł do powrotu do funkcji społecznej radnych wydaje się bardzo dobry, gdyż gwarantuje, że znajdą się tam ludzie którym nie zależy na korzyściach finansowych, a na tym żeby mieszkańcom żyło się lepiej!

Jestem za tym by rada tej kadencji podjęła taką uchwałę , ale czy oni się zgodzą jak wszyscy kandydują ! Bez kasy nikt z nich by nie kandydował . Panie Grubba pański ruch.