Radny napisał: W dniu 31 października odbyła sie uroczysta sesja związana z nadaniem honorowego obywatela Gminy Orneta Kardynałowi Henrykowi Gulbinowiczowi. Stało się tak za sprawą uchwały podjętej jednogłośnie (15 radnych za) kilka dni wcześniej. Odpowiedźcie sobie Państwo jaki cel ma administratorka wypisując bez przrwy o komisji z 20 maja, która nie miała żadnego wpływu na to, czy kardynał tytuł otrzyma lub nie???? Bez żadnej dyskusji kardynał Gulbinowicz, zgodnie i jednogłośnie otrzymał w/w tytuł. Paranoja!!!
Może by tak szanowny radny raczył zobaczyć, że mój post został napisany 27 maja. Może interesuje mnie co kierowało wówczas szanownymi radnymi. Może dla ciebie szanowny radny nie ma to żadnego znaczenia. Dla mnie ma. Czy to tak trudno zrozumieć ? To dobrze że jak piszesz szanowni radni poszli po rozum do głowy i 31 października uchwała przeszła jednogłośnie. Czy to automatycznie oznacza że wyborcy nie muszą wiedzieć i rozmawiać o głosowaniu z 20 maja ? I co najważniejsze poznać motywy jakimi kierowali się szanowni radni podczas głosowania z 20 maja. Czuje że masz coś do ugrania.