Re: Wniosek o przyznanie Kardynałowi Gulbinowiczowi tytułu Honor - Strona 5 - Forum Ornecianki
Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT:

Re: Wniosek o przyznanie Kardynałowi Gulbinowiczowi tytułu Honor 2010/11/06 14:17 #41

• zosia
  • zosia Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert od polityki
  • Otrzymane podziękowania: 0

Gość napisał:

Skoro pan Zaobidny był przeciwny to zastanawiam się co robił w kościele i to w pierwszym rzędzie?

Pan Zaobidny być może myśli że nie wszyscy wiedzą o tym jak głosował czyli przeciwko kardynałowi. Obecność na mszy może zasugerować wyborcom że jest za kardynałem.

Re: Wniosek o przyznanie Kardynałowi Gulbinowiczowi tytułu Honor 2010/11/06 14:31 #42

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość
... często pojawia się pytanie : kto nadał tytuł honorowego mieszkańca Ornety p.Ferencowi? i na czyj wniosek?...o ile mnie pamięć nie zawodzi to Przewodniczący H.Kaczmarek na wniosek / ówczesnego burmistrza / p J.Koguta nadał tytuł honorowego mieszkańca p.Ferencowi.
...i teraz moja mina :shock: dlaczego p.Ferenc nie poparł wniosku o nadanie kardynałowi tak zaszczytnego tytułu ?

zosia napisał(a):
W dniu 20 maja pod przewodnictwem Elżbiety Fijarczyk ? Przewodniczącej Komisji - odbyło się posiedzenie Komisji Oświaty, Kultury, Sportu, Turystyki i Spraw Społecznych Rady Miejskiej. W posiedzeniu udział wzięli jej członkowie: Ryszard Ferenc, Tadeusz Fiodorowicz, Adam Karczmarek, Józef Uzar, Mirosław Zaobidny. Jednym z punktów porządku obrad było zaopiniowanie wniosku o nadanie tytułu Honorowego Obywatela Gminy Orneta Kardynałowi Henrykowi Romanowi Gulbinowiczowi. Wniosek o przyznanie Kardynałowi Gulbinowiczowi tytułu Honorowego Obywatela Gminy Orneta złożył Proboszcz Ks Prałat Leszek Niedźwiedź i Burmistrz Ornety Andrzej Ołtuszewski. Wniosek został poparty tylko przez pana Tadeusza Fiodorowicza. Cała reszta szanownej komisji czyli Ryszard Ferenc, Adam Karczmarek, Józef Uzar i Mirosław Zaobidny nie poparła wniosku. Dodam że głosowanie było jawne. Czy to było zrobione na zasadzie że na złość mamie odmrożę sobie uszy ?

więcej na ten temat www.orneta.pl/aktualnosci/239/

...kardynał Gulbinowicz /za czasów kleryckich i kapłańskich/ współpracował z księdzem Szulborskim, pomagał mu w pracy duszpasterskiej zarówno w Ornecie jak i w Krośnie....Osobiście bardzo się cieszę,że p.Ołtuszewski wystąpił z wnioskiem o nadanie tak zaszczytnego tytułu- właśnie kardynałowi. Sami oceńcie kto bardziej zasługuje na ten tytuł: p.Ferenc czy kardynał Gulbinowicz

Re: Wniosek o przyznanie Kardynałowi Gulbinowiczowi tytułu Honor 2010/11/06 14:50 #43

• zosia
  • zosia Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert od polityki

Znachorka napisał: ... często pojawia się pytanie : kto nadał tytuł honorowego mieszkańca Ornety p.Ferencowi? i na czyj wniosek?...o ile mnie pamięć nie zawodzi to Przewodniczący H.Kaczmarek na wniosek / ówczesnego burmistrza / p J.Koguta nadał tytuł honorowego mieszkańca p.Ferencowi.

Dzięki znachorka za cenne informacje. Zastanawiałam się kto był tak mądry żeby zasugerować i nadać tytuł dla Ferenca. To nawet nie jest śmieszne :evil: Tytuł Ferenc odebrał przed aferą ze stawami. Jednym słowem zdążył.

Znachorka napisał: ...kardynał Gulbinowicz /za czasów kleryckich i kapłańskich/ współpracował z księdzem Szulborskim, pomagał mu w pracy duszpasterskiej zarówno w Ornecie jak i w Krośnie....Osobiście bardzo się cieszę,że p.Ołtuszewski wystąpił z wnioskiem o nadanie tak zaszczytnego tytułu- właśnie kardynałowi. Sami oceńcie kto bardziej zasługuje na ten tytuł: p.Ferenc czy kardynał Gulbinowicz

chyba dla wszystkich jest jasne że dla Ferenca ;)
REKLAMA

Re: Wniosek o przyznanie Kardynałowi Gulbinowiczowi tytułu Honor 2010/11/06 15:47 #44

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość
Ferenc coś dla miasta i gminy zrobił a co zrobił dla Ornety Gulbinowicz ?

Re: Wniosek o przyznanie Kardynałowi Gulbinowiczowi tytułu Honor 2010/11/06 16:30 #45

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość

Gość napisał: Ferenc coś dla miasta i gminy zrobił a co zrobił dla Ornety Gulbinowicz ?

...a widzisz bo rada powinna "podzielić" tytuł na :

1. zasłużony mieszkaniec Ornety
2. zasłużony mieszkaniec dla Ornety

...według mnie taki tytuł powinna otrzymać osoba godna tego tytułu ...a co takiego zrobił p.Ferenc dla Miasta i Gminy Orneta? akurat tego nie wiem więc proszę napisz...z góry dziękuję

Re: Wniosek o przyznanie Kardynałowi Gulbinowiczowi tytułu Honor 2010/11/06 16:31 #46

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość

Znachorka napisał: ... często pojawia się pytanie : kto nadał tytuł honorowego mieszkańca Ornety p.Ferencowi? i na czyj wniosek?...o ile mnie pamięć nie zawodzi to Przewodniczący H.Kaczmarek na wniosek / ówczesnego burmistrza / p J.Koguta nadał tytuł honorowego mieszkańca p.Ferencowi.
...i teraz moja mina :shock: dlaczego p.Ferenc nie poparł wniosku o nadanie kardynałowi tak zaszczytnego tytułu ?

zosia napisał(a):
W dniu 20 maja pod przewodnictwem Elżbiety Fijarczyk ? Przewodniczącej Komisji - odbyło się posiedzenie Komisji Oświaty, Kultury, Sportu, Turystyki i Spraw Społecznych Rady Miejskiej. W posiedzeniu udział wzięli jej członkowie: Ryszard Ferenc, Tadeusz Fiodorowicz, Adam Karczmarek, Józef Uzar, Mirosław Zaobidny. Jednym z punktów porządku obrad było zaopiniowanie wniosku o nadanie tytułu Honorowego Obywatela Gminy Orneta Kardynałowi Henrykowi Romanowi Gulbinowiczowi. Wniosek o przyznanie Kardynałowi Gulbinowiczowi tytułu Honorowego Obywatela Gminy Orneta złożył Proboszcz Ks Prałat Leszek Niedźwiedź i Burmistrz Ornety Andrzej Ołtuszewski. Wniosek został poparty tylko przez pana Tadeusza Fiodorowicza. Cała reszta szanownej komisji czyli Ryszard Ferenc, Adam Karczmarek, Józef Uzar i Mirosław Zaobidny nie poparła wniosku. Dodam że głosowanie było jawne. Czy to było zrobione na zasadzie że na złość mamie odmrożę sobie uszy ?

więcej na ten temat www.orneta.pl/aktualnosci/239/

...kardynał Gulbinowicz /za czasów kleryckich i kapłańskich/ współpracował z księdzem Szulborskim, pomagał mu w pracy duszpasterskiej zarówno w Ornecie jak i w Krośnie....Osobiście bardzo się cieszę,że p.Ołtuszewski wystąpił z wnioskiem o nadanie tak zaszczytnego tytułu- właśnie kardynałowi. Sami oceńcie kto bardziej zasługuje na ten tytuł: p.Ferenc czy kardynał Gulbinowicz

w zupenosci zgadzam sie z znachorką

Re: Wniosek o przyznanie Kardynałowi Gulbinowiczowi tytułu Honor 2010/11/06 16:50 #47

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość
coś słyszałem że kardynał Gulbinowicz opisał swoje więzi z Ornetą w gazecie orneckiej

Re: Wniosek o przyznanie Kardynałowi Gulbinowiczowi tytułu Honor 2010/11/06 17:11 #48

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość

Gość napisał: coś słyszałem że kardynał Gulbinowicz opisał swoje więzi z Ornetą w gazecie orneckiej

tu są informacje www.orneta.pl/aktualnosci/239/

Re: Wniosek o przyznanie Kardynałowi Gulbinowiczowi tytułu Honor 2010/11/06 17:55 #49

• nie popieram
  • nie popieram Avatar
  • Wylogowany
  • Sekcja historyczna

Gość napisał: Ferenc coś dla miasta i gminy zrobił a co zrobił dla Ornety Gulbinowicz ?

co takiego zrobił Ferenc dla Ornety po za tym że przez 20 lat pobierał dietę radnego ?

Re: Wniosek o przyznanie Kardynałowi Gulbinowiczowi tytułu Honor 2010/11/06 20:02 #50

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość

nie popieram napisał:
co takiego zrobił Ferenc dla Ornety po za tym że przez 20 lat pobierał dietę radnego ?

a co ty zrobiłeś dla Ornety że śmiesz zabierać głos w tej sprawie