Stowarzyszenie MIASTOWIEŚ - pierwsze kroki - Strona 2 - Forum Ornecianki
Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT:

Re: Stowarzyszenie MIASTOWIEŚ - pierwsze kroki 2010/05/28 00:49 #11

• ewa
  • ewa Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Admin
  • Otrzymane podziękowania: 21

albert napisał: Ja, Albert jestem członkiem Stowarzyszenia.Jestem również członkiem jego zarządu, chociaż nie jestem niczyim wujkiem, stryjkiem ani szwagrem.Nie interesują mnie lokalne układy.Po prostu chcę coś robić.
Mam nadzieję że w sekcji historyczno-kolekcjonerskiej znajdą dla siebie miejsce osoby o podobnych do moich zainteresowaniach.

Dokładnie jest jak pisze Albert, chcemy coś zrobić a nóż widelec się uda. Wiadomo że w grupie siła. Niestety układów się nie da chyba uniknąć, co nie znaczy że sama idea stowarzyszenia jest od razu zła. Może uda się nam oddalić od politykowania by cały entuzjazm skierować na coś pożytecznego ;) Ten się tylko nie myli kto nic nie robi.

Re: Stowarzyszenie MIASTOWIEŚ - pierwsze kroki 2010/05/28 06:50 #12

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość

ewa napisał:

albert napisał: Ja, Albert jestem członkiem Stowarzyszenia.Jestem również członkiem jego zarządu, chociaż nie jestem niczyim wujkiem, stryjkiem ani szwagrem.Nie interesują mnie lokalne układy.Po prostu chcę coś robić.
Mam nadzieję że w sekcji historyczno-kolekcjonerskiej znajdą dla siebie miejsce osoby o podobnych do moich zainteresowaniach.

Dokładnie jest jak pisze Albert, chcemy coś zrobić a nóż widelec się uda. Wiadomo że w grupie siła. Niestety układów się nie da chyba uniknąć, co nie znaczy że sama idea stowarzyszenia jest od razu zła. Może uda się nam oddalić politykowania by cały entuzjazm skierować na coś pożytecznego ;) Ten się tylko nie myli kto nic nie robi.

Nie wierzę w bezineresowną działalność Jaroniów.Powołanie w tajemnicy grupy z założenia o dobrych intencjach źle pachnie.Należało rozpowrzechnić to przedsięwzięcie i uaktywnić mieszkańców.

Re: Stowarzyszenie MIASTOWIEŚ - pierwsze kroki 2010/05/28 08:57 #13

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość

albert napisał:

antyradny napisał: przyłączam się także do pytania o skład osobowy stowarzyszenia "MiastoWieś"

Ja, Albert jestem członkiem Stowarzyszenia.Jestem również członkiem jego zarządu, chociaż nie jestem niczyim wujkiem, stryjkiem ani szwagrem.Nie interesują mnie lokalne układy.Po prostu chcę coś robić.
WUJEK,STRYJEK,SZWAGIER.......=gra . wstąpiłem na działo , spojrzałem na pole......200 armat grzmiało
REKLAMA

Re: Stowarzyszenie MIASTOWIEŚ - pierwsze kroki 2010/05/28 09:10 #14

• goya
  • goya Avatar
  • Wylogowany
  • Sekcja historyczna
  • Otrzymane podziękowania: 2
Przyłączam się do Alberta. Ja,jak już wspominałam, jestem stosunkowo nowa w mieście. Nie mam tu żadnych cioć, wujków itp. Do stowarzyszenia przystąpiłam i nawet jestem w komisji rewizyjnej, więc mam wgląd we wszystkie dokumenty, finanse itp. Nazwa ..., ale przegłosowana większością głosów więc zostawiam to bez komentarza.

Re: Stowarzyszenie MIASTOWIEŚ - pierwsze kroki 2010/05/28 09:51 #15

• Krzysztof U
  • Krzysztof U Avatar
  • Wylogowany
  • Admin
  • Otrzymane podziękowania: 16

Jowita05 napisał:
Powołanie w tajemnicy grupy z założenia o dobrych intencjach źle pachnie.

Z akcją informacyjną o stowarzyszeniu to prawda bo nie było żadnej i praktycznie nikt o tym nie wiedział, lecz mówienie o tajemnicy to chyba przesada..

Jowita05 napisał:
Należało rozpowrzechnić to przedsięwzięcie i uaktywnić mieszkańców.

Jestem przekonany że jest w ornecie mnóstwo ludzi którym nie jest obojętny los miasta i gminy, chyba lepiej jak jest w stowarzyszeniu 15 osób naprawdę zaangażowanych w to co robią niż 150 biernych członków czekających na gotowe po za tym że 150 osób wniesie 10 x więcej składek do stowarzyszenia ale to chyba nie o to chodzi ? Z krytyką się wstrzymajmy, dajmy czas na pokazanie że to nie jest tylko pic na wodę.

Re: Stowarzyszenie MIASTOWIEŚ - pierwsze kroki 2010/05/28 10:14 #16

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość

Jowita05 napisał:
Nie wierzę w bezineresowną działalność Jaroniów.

a kto w obecnych czasach jest bezinteresowny ? kto jest bezinteresowny niech pierwszy rzuci postem :lol: oczywiście do orneckich radnych jestem jak najbardziej nastawiony sceptycznie niestety sami ich wybraliśmy :( więc ewentualne żale tylko do siebie

Re: Stowarzyszenie MIASTOWIEŚ - pierwsze kroki 2010/05/28 12:31 #17

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość
o........ jest i pan Radzicki - przyboczny gwardzista Ołtuszewskiego :lol: sama śmietanka się zebrała

Re: Stowarzyszenie MIASTOWIEŚ - pierwsze kroki 2010/05/28 23:31 #18

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość
nie zgadzam się z poprzednikami co do nazwy ,MIASTOWIEŚ, że jest nie dobra - jest bardzo dobra ponieważ to stowarzyszenie to prawdziwa wiocha w mieście he he pare osób które na niczym się nie znają zakłada stowarzyszenie he he wieśniaki

Re: Stowarzyszenie MIASTOWIEŚ - pierwsze kroki 2010/05/29 19:00 #19

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość
przez jaronia to chyba popiel zrezygnował ze stołka ? jeśli się mylę to proszę mnie poprawić. ludzie !!! obywatele !!! idą wybory samorządowe !!! możemy wszystko zmienić !!! wybierzmy ludzi prawych i inteligentnych którzy coś zrobią dla nas i miasta

Re: Stowarzyszenie MIASTOWIEŚ - pierwsze kroki 2010/05/29 20:28 #20

• Anonymous
  • Anonymous Avatar
  • Gość

ciekawy napisał: przez jaronia to chyba popiel zrezygnował ze stołka ? jeśli się mylę to proszę mnie poprawić. ludzie !!! obywatele !!! idą wybory samorządowe !!! możemy wszystko zmienić !!! wybierzmy ludzi prawych i inteligentnych którzy coś zrobią dla nas i miasta

/////// a to dobre.!!! idą - powiadasz- samorządowe wybory??? ja to widzę inaczej. Zawisło i to b.wysoko(głęboko)