Na apel niestety nie odpowiedział nikt. Pani R.D. uprzedziła mnie, że nie uda jej się tym razem pojawić ale przy następnych spotkaniach na ścieżce będzie wspierać. Ufam , że nie tylko mnie ale i mieszkańców Ornety i okolicznych miejscowości:).
Co do tego co udało się wykonać na tyle na ile mogłem:
przy ul. Krośnieńskiej
Wkopany i pomalowany słupek w środku ścieżki. Wzmocnione 4 słupki po bokach ścieżki- były bardzo niestabilne.
przy ogródkach działkowych
Wkopany wyrwany słupek z boku ścieżki i wzmocnione pozostałe 3 słupki.
Miała tu miejsce wymiana zdań z jednym z działkowców, którzy dostali zgodę ( 4 działkowców) na jazdę samochodami od ul. Krośnieńskiej do ogródków. Zgoda została wydana przez Zarząd Dróg Powiatowych z powodu remontu szosy lidzbarskiej i zbyt długiego oczekiwania na przejazd zdaniem wnioskodawców. Osobiście uważam, że czas oczekiwania w granicach 10-15 minut ( ja czekałem raz 4 minuty i 6 minut w drodze powrotnej) nie obliguje do tego aby wydawać zgodę na użytkowanie ścieżki autami do 2015 roku- czyli do zakończenia budowy. Możliwe , że we wcześniejszym okresie wydanie takiej zgody było zasadne. W chwili obecnej nie jest a okazuje się , że nie tylko Ci działkowcy jeździli ścieżką na tym odcinku. Wielu innych skracało sobie wieczorem czy po zmroku drogę aby nie czekać na światłach tych kilku minut. W dniu dzisiejszym poruszę tę kwestię z ZDP ponieważ w wielu miejscach widać już działalność samochodów. Jak tak dalej pójdzie to niewielkie uszkodzenia w dniu dzisiejszym staną się poważnymi za jakiś czas.
Z tego co trzeba by było wykonać na dalszym odcinku:
1.za szosą wkopać słupki
2.przy wiadukcie wzmocnić prowizoryczne schodki deseczkami pionowymi ( tak jak w Rezerwacie Dolina Rzeki Wałszy ) aby dzieci i Ci, którzy skręcą na Opin czy Krosno bez problemu mogły wejść na górę nawet przy deszczowej pogodzie.
3. `jakieś 500 m przed kolejnym wiaduktem wkopać powyrywane słupki
4. jakieś 200 m za tym samym wiaduktem wkopać powyrywane słupki ( użytkowanie ścieżki przez ciągnik)-warto tu zastanowić się nad czymś bardziej solidnym. Może uda mi się zorganizować kilka podkładów kolejowych.
5. Przed zjazdem do ostatniego gospodarstwa wkopać słupki tak aby mieszkańcy mieli dostęp do drogi w jak najmniej uciążliwy sposób dla ścieżki czy po wyjeździe z gospodarstwa dojechali do miejsca grilllowania.