Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę - Strona 17 - Forum Ornecianki
Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT:

Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę 2013/06/04 21:23 #161

• BIAŁA
  • BIAŁA Avatar Autor
  • Gość

była urzędniczka napisał:

... napisał:

Leon napisał: Już trzeci raz usłyszałem od zwolenników Popiela, którzy po wymianie władzy dużo stracą plotkę na temat kosztów referendum. Powtarzana plotka kilkakrotnie nabiera wymiaru. Wystarczy sprawdzić w Internecie ile kosztowało referendum w podobnym mieście jak Orneta. Koszt to pól miesięcznej płacy burmistrza i tylko w zasadzie na diety członków komisji, czyli trafią do mieszkańców naszej gminy. Apel do mieszkańców nie dajcie się manipulować, trzeba bać się budowie spalarni na lotnisku. Bo Popiel podobno coś robi i jak zwykle ukrywa przed ludźmi.

8 komisji po 7 członków, z jednym przewodniczącym to koszt około 7 tysięcy zł, to nie jest pół pensji, a to jest jeden koszt, są inne, więc to nie jest plotka, zanim coś bezmyślnie powtórzysz pomyśl, to nie boli. Weź się w garść "podobno cos robi i jak zwykle ukrywa" podobno....... kupe robił wczoraj.
PRZEZ TAKICH POWSTAJA KOLEJNE PLOTKI I POWTARZANE BZDURY.
REFERENDUM TYLKO POKAŻE ILU ZWOLENNIKÓW MA BURMISTRZ I RADA

Niech burmistrz poda dokładne wyliczenia co do kosztów i do tego napisze z imienia nazwiska i stanowiska wynagrodzenie jakie pobiera burmistrz, zastępca, skarbnik............do tego niech śmiało napisze jakie konkretnie pieniążki pozyskał do kasy miejskiej z zewnątrz...........każdy mieszkaniec będzie wiedział co ma zrobić....PROSTE !!!
,

sam se sprawdź, to są ogólnodostępne informacje, wylicz sobie dokładnie PROSTE?????

Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę 2013/06/04 21:24 #162

• ANJA
  • ANJA Avatar Autor
  • Gość

Wyborcy napisał: PAN BURMISTRZ Z PODNIESIONYM CZOŁEM POWINIEN SIĘ PODDAĆ OCENIE WYBORCÓW . NIC NIEMA DO STRACENIA, A WYSZEDŁBY Z TWARZĄ .

nie ma, oj nie ma

Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę 2013/06/05 14:18 #163

• Man in the mirror
  • Man in the mirror Avatar Autor
  • Gość

zdesperowana rodzina napisał: Jesteśmy dużą rodziną i mamy dużo znajomych i przyjaciół, wszyscy pójdziemy głosować za odwołaniem...!

I pewnie macie dużo długów, dlatego po dojściu do koryta długi zmaleją :-)
REKLAMA

Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę 2013/06/05 16:37 #164

• anonim
  • anonim Avatar Autor
  • Gość
Zwolennicy referendum, mam pytanie. Czy coś wam wiadomo na temat spalarni? Zaangażowaliście sie w sprawę referendum, macie w swoim gronie byłego Burmistrza, a więc sprawy samorządowe nie są wam obce, czy coś robicie w sprawie spalarni?

Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę 2013/06/05 16:45 #165

• Czytelnik
  • Czytelnik Avatar Autor
  • Gość
Dostałem ostatnie wydanie orneckiego informatora lokalnego i z niedowierzaniem przeczytałem, że to Popiel wydał decyzję środowiskową 28 lutego 2013 roku. Zwalał na Ołtuszewskiego i ja naiwnie mu uwierzyłem.
No i rozśmieszył mnie zapis, że Pani Natalia i Wojciech Kaczyńscy proszą Popiela o wznowienie postępowania bo nic o spalarni nie wiedzieli, a dowiedzieli się z programu telewizyjnego Trwam. Ludzie gadali, że budowę spalarni Popiel z Janulewiczem ukrywali ale że aż tak, żeby Pani Natalia Sekretarz Urzędu nie wiedziała to mnie przeraża co jeszcze Popiel ukrywa. Pani Brycka jest po ochronie środowiska i pracowała w starostwie zajmując się środowiskiem i gdyby wiedziała na pewno nie pozwoliła podpisać decyzję.

Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę 2013/06/05 17:14 #166

• :)
  • :) Avatar Autor
  • Gość
[quote=. Pani Brycka jest po ochronie środowiska i pracowała w starostwie zajmując się środowiskiem i gdyby wiedziała na pewno nie pozwoliła podpisać decyzję.[/quote]

Za 6000 pensji można pozwolić na wiele :)

Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę 2013/06/06 02:32 #167

• anonim
  • anonim Avatar Autor
  • Gość

Czytelnik napisał: Dostałem ostatnie wydanie orneckiego informatora lokalnego i z niedowierzaniem przeczytałem, że to Popiel wydał decyzję środowiskową 28 lutego 2013 roku. Zwalał na Ołtuszewskiego i ja naiwnie mu uwierzyłem.
No i rozśmieszył mnie zapis, że Pani Natalia i Wojciech Kaczyńscy proszą Popiela o wznowienie postępowania bo nic o spalarni nie wiedzieli, a dowiedzieli się z programu telewizyjnego Trwam. Ludzie gadali, że budowę spalarni Popiel z Janulewiczem ukrywali ale że aż tak, żeby Pani Natalia Sekretarz Urzędu nie wiedziała to mnie przeraża co jeszcze Popiel ukrywa. Pani Brycka jest po ochronie środowiska i pracowała w starostwie zajmując się środowiskiem i gdyby wiedziała na pewno nie pozwoliła podpisać decyzję.

Ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz?

Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę 2013/06/06 22:08 #168

• aero
  • aero Avatar Autor
  • Gość
"kozak w necie - dupa w świecie"

Odp: Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę 2013/06/07 21:31 #169

• Anonim
  • Anonim Avatar Autor
  • Gość
Ja też uważam, że Jarek Kogut był dobrym burmistrzem. Wracaj Jarku, Orneta Cię potrzebuje!

Odp: Referendum odwołać Burmistrza i całą Radę 2013/06/07 23:28 #170

• INA
  • INA Avatar Autor
  • Gość

Anonim napisał: Ja też uważam, że Jarek Kogut był dobrym burmistrzem. Wracaj Jarku, Orneta Cię potrzebuje!

JAREK KOGUT TO NAJLEPSZY KANDYDAT NA BURMISTRZA !!!!!!!! TEŻ POPIERAM JARKA.