AKTYWNI KOALICJANCI ! - Strona 2 - Forum Ornecianki
Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT:

Odp: AKTYWNI KOALICJANCI ! 2011/09/11 10:40 #11

• OJCIEC
  • OJCIEC Avatar Autor
  • Gość

obserwator napisał: Wczoraj byłem na imprezie pod ratuszem.Było nie wiele ludzi, więc można było zaobserwować aktywność naszych włodarzy. Był burmistrz, zastępca i przewodniczący rady. Nie widziałem żadnego innego radnego. Czyżby przygotowywali się do dożynek gminnych w Mingajnach? Aaaaa! Tam będzie koryto. Szkoda wielka, że radni olewają imprezy organizowane przez stowarzyszenia. FORUM INICJATYW POZYTYWNYCH odbyło się po raz pierwszy i myślę że nie ostatni. Podobała mi się ta impreza i podobała się ludziom.....

Zgadza się impreza była fajna!!!! Oby więcej takich !!!

Odp: AKTYWNI KOALICJANCI ! 2011/09/12 16:32 #12

• Anonim
  • Anonim Avatar Autor
  • Gość
bylo super dla kazdego cos milego

Odp: AKTYWNI KOALICJANCI ! 2011/09/18 22:04 #13

• wyborca doskonały
  • wyborca doskonały Avatar Autor
  • Gość
Ludzie !!!! Budowanie orlików, hal sportowych, remonty kładek i ulic to nie rozwój miasta. To tylko kosmetyka za unijne pieniądze. Żądajmy od burmistrzów i radnych konkretów gospodarczych !!! O rozwoju miasta zadecyduje tylko przyrost stałych miejsc pracy. Nie może być tak że po wyborach burmistrz zmienia poglądy na sytuację w gminie. Bicie piany na świetlice wiejskie to strata czasu i pieniędzy które zarobią koledzy królika. Wyborcy muszą mieć prawo odwoływania wybranej władzy w przypadku działalności pozorowanej lub tylko na własną lub rodziny korzyść. Dotyczy to szczególnie radnych i posłów. Po co utrzymywać pozorantów za ciężkie pieniądze. Wstęp na sesję rady jest wolny. Każdy może zobaczyć że połowa radnych NIC nie robi. Dosłownie NIC. Ożywią się jak mumie z letargu 3 miesiące przed wyborami. Tak samo wygląda problem z posłami. Nie dajmy im pasożytować na koszt coraz bardziej wynędzniałego społeczeństwa !!!
REKLAMA

Odp: AKTYWNI KOALICJANCI ! 2011/09/19 09:48 #14

• Wasz wyborca
  • Wasz wyborca Avatar Autor
  • Gość

wyborca doskonały napisał: Ludzie !!!! Budowanie orlików, hal sportowych, remonty kładek i ulic to nie rozwój miasta. To tylko kosmetyka za unijne pieniądze. Żądajmy od burmistrzów i radnych konkretów gospodarczych !!! O rozwoju miasta zadecyduje tylko przyrost stałych miejsc pracy. Nie może być tak że po wyborach burmistrz zmienia poglądy na sytuację w gminie. Bicie piany na świetlice wiejskie to strata czasu i pieniędzy które zarobią koledzy królika. Wyborcy muszą mieć prawo odwoływania wybranej władzy w przypadku działalności pozorowanej lub tylko na własną lub rodziny korzyść. Dotyczy to szczególnie radnych i posłów. Po co utrzymywać pozorantów za ciężkie pieniądze. Wstęp na sesję rady jest wolny. Każdy może zobaczyć że połowa radnych NIC nie robi. Dosłownie NIC. Ożywią się jak mumie z letargu 3 miesiące przed wyborami. Tak samo wygląda problem z posłami. Nie dajmy im pasożytować na koszt coraz bardziej wynędzniałego społeczeństwa !!!

radny który nie włącza się w dyskusje na sesjach czy komisjach, oczywiście dotyczących problemów gminy nie powinien pełnić tak odpowiedzialnej funkcji..... Konstytucja powinna gwarantować wymianę takich miernot. Powinno się zastąpić takich radnych maszynką do głosowania, gdyż głosują bez słowa jak maszynki , słusznie czy nie. Kadencja się skończy a radni bezradni odejdą ze szmalem, myśląc że słusznie szmal im się należał.Większa połowa dzisiejszych radnych spełnia powyższe kryteria...WOŁA TO O POMSTĘ DO NIEBA.

Odp: AKTYWNI KOALICJANCI ! 2011/09/19 10:27 #15

• Jowita
  • Jowita Avatar Autor
  • Gość
:ohmy: Byłam radną jeszcze za komuny i wówczas nie płacono za posiedzenie rady.Mało tego paliwo było na kartki i na sesję jeździłam z kartki prywatnej.Wówczas posłem, radnym zostawali ludzie o nie poszlakowanej opinii.Dziś zbieraninaa niekiedy szumowina.Kandydat do senatu A.Słomka złapany na beszczeszczeniu pomnika.Krukowa wielka katoliczka w Radiu Maryja dba o moją moralność pijaczka zmanierowana.Hazardowej nie było ! Do naszej Rady też nie roznoszono "rybek" co? Cała klasa polityczna po 89r razem z kościołem katolickm to jedno wielkie szabo.

Odp: AKTYWNI KOALICJANCI ! 2011/09/19 11:19 #16

• JESTEM
  • JESTEM Avatar Autor
  • Gość

Jowita napisał: :ohmy: Byłam radną jeszcze za komuny i wówczas nie płacono za posiedzenie rady.Mało tego paliwo było na kartki i na sesję jeździłam z kartki prywatnej.Wówczas posłem, radnym zostawali ludzie o nie poszlakowanej opinii.Dziś zbieraninaa niekiedy szumowina.Kandydat do senatu A.Słomka złapany na beszczeszczeniu pomnika.Krukowa wielka katoliczka w Radiu Maryja dba o moją moralność pijaczka zmanierowana.Hazardowej nie było ! Do naszej Rady też nie roznoszono "rybek" co? Cała klasa polityczna po 89r razem z kościołem katolickm to jedno wielkie szabo.

JOWITA NAPISAŁAŚ PRAWDĘ O DZISIEJSZEJ DEMOKRACJI....ILU JEST TAK MYŚLĄCYCH JAK TY? TERAZ JAK BĘDĄ ZBLIŻAŁY SIĘ WYBORY DO SAMORZĄDU, TO I JA STAW WYKOPIE. A CO MI TAM!!!!!!!! RADNYM ZA RYBĘ ZOSTAĆ CHCE......

Odp: AKTYWNI KOALICJANCI ! 2011/09/19 12:26 #17

• chudy
  • chudy Avatar Autor
  • Gość
Przed wyborami jeden rozdaje ryby drugi prace interwencyjne. Co do do groma za demokracja ? Czy solidarność o taką Polskę kolesi walczyła ? :angry:

Odp: AKTYWNI KOALICJANCI ! 2011/09/19 16:28 #18

• dziewczyna z PRL
  • dziewczyna z PRL Avatar Autor
  • Gość

Jowita napisał: :ohmy: Byłam radną jeszcze za komuny i wówczas nie płacono za posiedzenie rady.Mało tego paliwo było na kartki i na sesję jeździłam z kartki prywatnej.Wówczas posłem, radnym zostawali ludzie o nie poszlakowanej opinii.Dziś zbieraninaa niekiedy szumowina.Kandydat do senatu A.Słomka złapany na beszczeszczeniu pomnika.Krukowa wielka katoliczka w Radiu Maryja dba o moją moralność pijaczka zmanierowana.Hazardowej nie było ! Do naszej Rady też nie roznoszono "rybek" co? Cała klasa polityczna po 89r razem z kościołem katolickm to jedno wielkie szabo.

jak komuna miała takich radnych jak ty to nie dziwne że upadła :lol: :lol: :lol:

Odp: AKTYWNI KOALICJANCI ! 2011/10/21 08:28 #19

• była radna
  • była radna Avatar Autor
  • Gość

dziewczyna z PRL napisał:

jak komuna miała takich radnych jak ty to nie dziwne że upadła :lol: :lol: :lol:

komuna była lepsza w porównaniu do dzisiejszej władzy,brali prawie wszystko! A WŁADZA DZISIEJSZA BIERZE WSZYSTKO!!!! W Ornecie władza jest w jednym ręku...I CO WY MOŻECIE NARODZIE?

Odp: AKTYWNI KOALICJANCI ! 2011/10/23 09:16 #20

• anonim
  • anonim Avatar Autor
  • Gość
Przy korycie kradli i będą kradli. Taka kolej rzeczy.Porządni ludzie nie pchają się do władzy.