Pizzeria Factory - Strona 3 - Forum Ornecianki
Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT:

Odp: Pizzeria Factory 2011/08/30 06:59 #21

  • anouss
  • anouss Avatar
  • Gość
Jeśli już zaczynacie takie tematy więc tak naprawdę to włoska pizza jest na cieście w zależności od upodobań klienta, po drugie nie jest smarowana żadnym sosem ! ! ! Po trzecie jest robiona na mozzarelli w zalewie ! Nie jest podawana z żadnymi sosami ! Jadłę włoską pizze nie polecam...
Pizze które można zjeść w naszym kraju są robione na styl amerykańki a nie włoski.

Odp: Pizzeria Factory 2011/08/31 20:45 #22

  • Antonio
  • Antonio Avatar
  • Gość

anouss napisał: Jeśli już zaczynacie takie tematy więc tak naprawdę to włoska pizza jest na cieście w zależności od upodobań klienta, po drugie nie jest smarowana żadnym sosem ! ! ! Po trzecie jest robiona na mozzarelli w zalewie ! Nie jest podawana z żadnymi sosami ! Jadłę włoską pizze nie polecam...
Pizze które można zjeść w naszym kraju są robione na styl amerykańki a nie włoski.


No teraz to mnie rozbawiłeś :-))))) Widać , że we Włoszech bywasz na co dzień :-)))
Primo. W Italii jest zawsze jeden rozmizar pizzy i nie mają tu nic do rzeczy upodobania klienta. Zarówno w kwestii grubości jak i rozmiaru. Tylko pizze dziecięce są mniejsze. Sosem pommodoro jest smarowana praktycznie każda pizza. Wyjątkiem są pizze bianco czyli białe. Nie są one jednak zbyt popularne i nie są dostępne w każdej pizzerii.
Secondo. W Italii mozesz telefonicznie zamówić pizzę nie patrząc w kartę i jezeli zamówisz np. bardzo popularną Capriciossę to masz jak w banku że dostaniesz pizzę około 30 cm z sosem pommodoro, z serem ( wcale nie jest to mozarella di bufala w zalewie !!!) szynką prosciutto lub crudo do wyboru, pieczarkami i kaparami. Jak chcesz mozarellę jak powiedziałeś " w zalewie" czuli bufalę to musisz poprosić i oczywiście dopłacić :-)
W jednym masz rację. Pizza w Italii nie jest podawana z żadnym sosem a tym bardziej ketchupem.
Co do stylu amerykańskiego to na styl amerykański robione sa pizze a'la Pizza Hut. Wydaje mi się różnica jest na tyle istotna , że nie będę się rozpisywał.
No i na koniec perełka ! Twoje stwierdzenie "....jadłę włoską pizzę i nie polecam" - po prostu zwaliło mnie z nóg :-)))) Proponuję zostać krytykiem kulinarnym, Makłowicz przy tym sformułowaniu to pikuś :-)

Odp: Pizzeria Factory 2011/09/02 22:05 #23

  • mario
  • mario Avatar
  • Gość

Antonio napisał:

anouss napisał: Jeśli już zaczynacie takie tematy więc tak naprawdę to włoska pizza jest na cieście w zależności od upodobań klienta, po drugie nie jest smarowana żadnym sosem ! ! ! Po trzecie jest robiona na mozzarelli w zalewie ! Nie jest podawana z żadnymi sosami ! Jadłę włoską pizze nie polecam...
Pizze które można zjeść w naszym kraju są robione na styl amerykańki a nie włoski.


No teraz to mnie rozbawiłeś :-))))) Widać , że we Włoszech bywasz na co dzień :-)))
Primo. W Italii jest zawsze jeden rozmizar pizzy i nie mają tu nic do rzeczy upodobania klienta. Zarówno w kwestii grubości jak i rozmiaru. Tylko pizze dziecięce są mniejsze. Sosem pommodoro jest smarowana praktycznie każda pizza. Wyjątkiem są pizze bianco czyli białe. Nie są one jednak zbyt popularne i nie są dostępne w każdej pizzerii.
Secondo. W Italii mozesz telefonicznie zamówić pizzę nie patrząc w kartę i jezeli zamówisz np. bardzo popularną Capriciossę to masz jak w banku że dostaniesz pizzę około 30 cm z sosem pommodoro, z serem ( wcale nie jest to mozarella di bufala w zalewie !!!) szynką prosciutto lub crudo do wyboru, pieczarkami i kaparami. Jak chcesz mozarellę jak powiedziałeś " w zalewie" czuli bufalę to musisz poprosić i oczywiście dopłacić :-)
W jednym masz rację. Pizza w Italii nie jest podawana z żadnym sosem a tym bardziej ketchupem.
Co do stylu amerykańskiego to na styl amerykański robione sa pizze a'la Pizza Hut. Wydaje mi się różnica jest na tyle istotna , że nie będę się rozpisywał.
No i na koniec perełka ! Twoje stwierdzenie "....jadłę włoską pizzę i nie polecam" - po prostu zwaliło mnie z nóg :-)))) Proponuję zostać krytykiem kulinarnym, Makłowicz przy tym sformułowaniu to pikuś :-)

A więc Antonio jak już się tak znasz na pizzy to może trzeba otworzyć swoją ?
a może już masz ? i robisz anyreklamę? chyba raczej to drugie dla mnie to porażka....
REKLAMA

Odp: Pizzeria Factory 2011/09/03 16:00 #24

  • a może jednak git
  • a może  jednak git Avatar
  • Gość
dajcie spokój lastrada git warmińska git factory git

Odp: Pizzeria Factory 2011/09/07 20:27 #25

  • Antonio
  • Antonio Avatar
  • Gość

mario napisał:

Antonio napisał:

anouss napisał: Jeśli już zaczynacie takie tematy więc tak naprawdę to włoska pizza jest na cieście w zależności od upodobań klienta, po drugie nie jest smarowana żadnym sosem ! ! ! Po trzecie jest robiona na mozzarelli w zalewie ! Nie jest podawana z żadnymi sosami ! Jadłę włoską pizze nie polecam...
Pizze które można zjeść w naszym kraju są robione na styl amerykańki a nie włoski.


No teraz to mnie rozbawiłeś :-))))) Widać , że we Włoszech bywasz na co dzień :-)))
Primo. W Italii jest zawsze jeden rozmizar pizzy i nie mają tu nic do rzeczy upodobania klienta. Zarówno w kwestii grubości jak i rozmiaru. Tylko pizze dziecięce są mniejsze. Sosem pommodoro jest smarowana praktycznie każda pizza. Wyjątkiem są pizze bianco czyli białe. Nie są one jednak zbyt popularne i nie są dostępne w każdej pizzerii.
Secondo. W Italii mozesz telefonicznie zamówić pizzę nie patrząc w kartę i jezeli zamówisz np. bardzo popularną Capriciossę to masz jak w banku że dostaniesz pizzę około 30 cm z sosem pommodoro, z serem ( wcale nie jest to mozarella di bufala w zalewie !!!) szynką prosciutto lub crudo do wyboru, pieczarkami i kaparami. Jak chcesz mozarellę jak powiedziałeś " w zalewie" czuli bufalę to musisz poprosić i oczywiście dopłacić :-)
W jednym masz rację. Pizza w Italii nie jest podawana z żadnym sosem a tym bardziej ketchupem.
Co do stylu amerykańskiego to na styl amerykański robione sa pizze a'la Pizza Hut. Wydaje mi się różnica jest na tyle istotna , że nie będę się rozpisywał.
No i na koniec perełka ! Twoje stwierdzenie "....jadłę włoską pizzę i nie polecam" - po prostu zwaliło mnie z nóg :-)))) Proponuję zostać krytykiem kulinarnym, Makłowicz przy tym sformułowaniu to pikuś :-)

A więc Antonio jak już się tak znasz na pizzy to może trzeba otworzyć swoją ?
a może już masz ? i robisz anyreklamę? chyba raczej to drugie dla mnie to porażka....

Nie mam swojej pizzerii i nie planuję otwierać. Żeby napić sie piwa nie trzeba od razu kupować browaru :-) Poza tym nie każdy jest stworzony do własnych biznesów. Ktoś musi też u tych biznesmenów pracować, ja osobiście wolę być pracownikiem niż pracodawcą :-) Spokojniejsze życie :-)