A POKORY BRAK ! - Strona 12 - Forum Ornecianki
Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT:

A POKORY BRAK ! 2013/08/24 21:23 #111

• puknij się w łeb
  • puknij się w łeb Avatar Autor
  • Gość

rrrr napisał: Jested żałosny !!![/quote

no i chuj za to ladnie tancze

To zapierdalaj na dyskotekę misiu !!!

A POKORY BRAK ! 2013/08/24 21:26 #112

• mania
  • mania Avatar Autor
  • Gość

Jam napisał: Na wystawach orneckich sklepów , są poprzyklejane plakaty burmistrza o spalarni śmieci , czy ktoś wie o co chodzi w tych wyjaśnieniach !!!!

To jest pomieszanie z poplątaniem !!!

A POKORY BRAK ! 2013/08/25 10:40 #113

• Wiesia
  • Wiesia Avatar Autor
  • Gość
Absurd - plakaty burmistrza o spalarni śmieci wiszą w wystawach wszystkich sklepów, a obwieszczenia o referendum są zaklejane na każdym słupie. :dry:
No jeśli tak dalej pójdzie z tak słabą akcją informacyjną dla mieszkańców Ornety z mającym się odbyć pod koniec września referendum, to kiepsko widzę frekwencję wyborczą i odwołanie burmistrza :whistle:
Dwa słowa do założycieli komitetu referendalnego: jeśli stać was było na zebranie wystarczającej ilości podpisów, to zadbajcie też o porządną akcję informacyjną, taką, która z informacją o referendum dotrze do KAŻDEGO MIESZKAŃCA ORNETY. Obwieszczenie na słupie (i tak zaklejone), to naprawdę trochę zbyt mało. Już od dawna takie obwieszczenie powinno wyświetlać się w telewizji kablowej, którą każdy ma i ogląda, już w każdej skrzynce pocztowej mieszkańca Ornety i okolic powinny być ulotki informujące o referendum.
REKLAMA

A POKORY BRAK ! 2013/08/25 12:03 #114

• Tomek
  • Tomek Avatar Autor
  • Gość
A może P. Wiesia powinna się włączyć w taką akcję? a nie liczyć, że ktoś to zrobi za nią. Orneta jest naszym wspólnym dobrem i wszystkim mieszkańcom powinno zależeć, żeby w naszym mieście żyło się lepiej. A referendum jest przykładem budowy nowej społeczności lokalnej która pokazuje, że nieudolną władzę można odwołać. Będzie to jednocześnie przestrogą dla kolejnego burmistrza i radnych którzy jak zapomną ,że mają działać na dobro miasta i mieszkających w nim ludzi to spotka ich ten sam los!

A POKORY BRAK ! 2013/08/25 15:06 #115

• Anonim
  • Anonim Avatar Autor
  • Gość
Informacja o referendum chyba powinna być na oficjalnej stronie miasta, gdyż dotyczy to spraw związanych z miastem.

A POKORY BRAK ! 2013/08/25 20:58 #116

• Antoni
  • Antoni Avatar Autor
  • Gość
Ja też tak uważam, że taka informacja powinna się znaleźć na stronie UM ale to trzeba mieć odwagę żeby się poddać weryfikacji w drodze referendum jeszcze raz.. Skoro doszło do referendum to mieszkańcy powinni się opowiedzieć tak lub nie na tym polega demokracja.

A POKORY BRAK ! 2013/08/25 21:45 #117

• Wiesia
  • Wiesia Avatar Autor
  • Gość

Tomek napisał: A może P. Wiesia powinna się włączyć w taką akcję? a nie liczyć, że ktoś to zrobi za nią. Orneta jest naszym wspólnym dobrem i wszystkim mieszkańcom powinno zależeć, żeby w naszym mieście żyło się lepiej. A referendum jest przykładem budowy nowej społeczności lokalnej która pokazuje, że nieudolną władzę można odwołać. Będzie to jednocześnie przestrogą dla kolejnego burmistrza i radnych którzy jak zapomną ,że mają działać na dobro miasta i mieszkających w nim ludzi to spotka ich ten sam los!

Żebyś Ty chociaż w 10% zaangażował się w zbieranie podpisów dających podstawę do przeprowadzenia referendum tak jak ja (w pracy i poza nią w terenie), to mógłbyś mnie pouczać.

A POKORY BRAK ! 2013/08/25 23:21 #118

• I'm Solusia I'm Solunia Bumfrumbum
  • I'm Solusia I'm Solunia Bumfrumbum Avatar Autor
  • Gość
Ja uważam, że Burmistrz osobiście powinien przyjść do mnie i poinformować mnie jako obywatela Ornety że jest referendum, wszak Internet to luksus i nie każdy ma. Poza tym powinien powiedzieć co zrobił źle i dlaczego takie oburzenie społeczeństwa. No i konsultacje powinny być zanim do mnie przyjdzie.

P.S. Jeszcze dodatkowo ja mam pytanie "Gdzie jest krzyż". :P

A POKORY BRAK ! 2013/08/26 09:37 #119

• a.a
  • a.a Avatar Autor
  • Gość
ale pieniacze !!! kto powiedział, że plakaty o referendum są zaklejane? kto to widział? przeszkadzają obwieszczenia Burmistrza? on pomyslał, gdzie trzeba wywiesić, żeby były widoczne, może "inicjatorzy" podpatrzą i tak samo zrobią. A już kłamstwo o braku informacji o referendum na stronie urzędu to przegięcie, internet daje anonimowo kłamać i są zaglądający na formum, którzy bezmyślnie powtarzają te bzdury. Wyniki referendum pokażą brutalna prawdę.

A POKORY BRAK ! 2013/08/26 10:00 #120

• tomasz
  • tomasz Avatar Autor
  • Gość
wiadomosci.wp.pl/kat,1019385,title,Refer...24910,wiadomosc.html

czas przygotować się na niepotrzebnie wydawanie kasy, to jest prognoza także dla Ornety