mamy nowego burmistrza na ktorego glosowalem w II turze (w pierwszej nie mialem mozliwosci oddania glosu i na kogo bym oddal glos niech zostanie moja tajemnica

twisted: ) z innych rejonow swiata do ktorych udalo mi sie dotrzec z Naszej ukochanej miesciny. moze ktos inny ma jakies ciekawe pomysly w innych dziedzinach życia....w ten sposob mozemy sami sobie pomoc a zwlaszcza dac dobry sygnal wladzy (oby wiecej nie zajmowala sie duperelami typu nazwanie ulicy przy orliku ulica bazynskiego) ze w razie braku pomyslow zawsze mozna liczyc na mieszkancow. z mojej strony marzy mi sie (od wielu lat dodam) porzadny aczkolwiek "prosty w obsludze" informator turystyczny o Ornecie i okolicach z mapka..trasami..szlakami...adresami punktow gastronomicznych, hotelikami, gospodarstwami agroturystycznymi itp (a jesli takowy jest to znaczy ze jest kiepsko dystrybuowany bo go nigdzie nie widzialem). Podobny widzialem w Austrii w jednej z miejscowosci znajdujacych sie na trasie wedrowki. Nie chodzi mi o odbieranie posady ludziom odpowiedzialnym za to w ratuszu ale o to zeby to moje i Pawla Soleckiego doswiadczenie w tej matrii wykorzystac. Mysle, ze roznych zapalencow takich jak my jest w Ornecie wiecej i kazdy moze dolozyc cegielke do tego aby przed wyprowdzka z Ornety byl sens sie zastanowic nad tym krokiem zanim sie go podejmie.
ps....1.na zakonczenie drobny lobbing na rzecz nowej nawierzchni na ulic dworcowej - wstyd ze jak by nie bylo ulica reprezentatywna wyglada tak jak wyglada.....
2. park przy smoku-tragedia...betonowy placyk mozna sobie w garazu zrobic a nie w miejscu gdzie powinno byc miejsce na odpoczynek (wczesniejsza wersja byla bardziej "swojska") ale tu juz chyba nic sie nie da naprawic?
3. orlik przy szkole nr 2 (czy to nadal 2?) - tej przy ulicy kwiatowej i prowadzacej do cmetarza-jeden orlik na miasto to za malo a mlodziez grajaca w pileczki mieszka nie tylko na przemyslowej
4. z tym tez sie juz nic nie da zrobic ale wybaczcie ze zacytuje "i jak to teraz wyglada? -jak gówno w lesie" to moje zdanie na temnat nowego marketu przy mdk
5. co z planami deptaku przy jeziorze?
licze na grad odpowiedzi