Zestaw roczny artykułów spożywczych w Podprogramie 2019 obejmuje artykuły spożywcze w łącznej ilości ok 50 kg w tym:
Artykuły warzywne i owocowe:
groszek z marchewką 3,2 kg,
fasola biała 3,2 kg,
koncentrat pomidorowy 1,12 kg,
buraczki wiórki 1,05 kg,
powidła śliwkowe 1,80 kg,
sok jabłkowy klarowny 4l
Artykuły skrobiowe:
makaron jajeczny 4,5 kg,
makaron kukurydziany bezglutenowy 1 kg
ryż biały 3 kg,
kasza gryczana 1,5 kg,
herbatniki maślane 0,8 kg,
Artykuły mleczne:
mleko UHT 7 l,
ser podpuszczkowy dojrzewający 2 kg,
Artykuły mięsne:
szynka drobiowa 2,7 kg,
szynka wieprzowa mielona 1,8 kg,
pasztet wieprzowy 0,48 kg,
filet z makreli w oleju 1,53 kg,
Cukier
cukier biały 4 kg,
Tłuszcze
olej rzepakowy 4 l,
Dania gotowe
gołąbki w sosie pomidorowym 1,7 kg